Μονώσεις Ταρατσών - Γκούμας Χριστόφορος στις Αχαρνές

Στεγανοποίηση

Η Στεγανοποίηση Ταράτσας

Με λιγα Λόγια για την Στεγανοποίηση Ταράτσας

Η στεγανοποίηση της ταράτσας είναι η εργασία που απαιτείται για να αποφύγουμε τα προβλήματα από τη διείσδυση του νερού. Η σωστή στεγανοποίηση των κατασκευών αυτών είναι πολύ σημαντική και αναγκαία για την αποφυγή παραπλεύρων προβλημάτων που μπορεί να δημιουργήσει η διείσδυση νερού στα υπόλοιπα τμήματα της οικοδομής.
Η στεγανοποίηση και η θερμομόνωση της ταράτσας είναι βασικά στοιχεία της καλής λειτουργίας του κτιρίου.

Πώς πρέπει να γίνεται η Στεγανοποίηση Ταράτσας

Η στεγανοποίηση των ταρατσών πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία με υλικά μεγάλης αντοχής λόγω της τρομερής καταπόνησης που υφίσταται η ταράτσα (καλοκαίρι μεγάλες θερμοκρασίες, χειμώνα χαμηλές θερμοκρασίες, υψηλές θερμικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του 24ώρου) και εντατικής χρήσης της ταράτσας (τοποθέτηση μηχανημάτων, ηλιακών κατόπτρων, θερμοσιφώνων κ.λ.π).
Ο ιδιώτης πρέπει να απαιτήσει σωστές προδιαγραφές ανάλογα με τη χρήση βατής ή μη βατής ταράτσας και υλικά αρίστης ποιότητας για τη στεγανοποίηση λόγω των τεραστίων προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει αν η στεγανοποίηση είναι ατελής ή ελλιπής. Τα υλικά αυτά είναι μεμβράνες PVC ελάχιστου πάχους 1,2mm ή ασφαλτοπάνων αντίστοιχων προδιαγραφών.
Σε μία νέα κατασκευή από μπετόν και κυρίως για κεκλιμένες επιφάνειες ενδείκνυται η χρήση στεγανοποιητικών επιχρισμάτων με βάση το τσιμέντο (τσιμεντοειδών υψηλής ποιότητας). Για την συντήρηση της στεγανοποίησης σε μια παλιά κατασκευή με προϋπάρχουσες στρώσεις μία νέα επίστρωση με ρευστή πολυουρεθάνη είναι μία δυνατή λύση του προβλήματος της στεγανοποίησης ιδίως σε ταράτσες που έχουν διάφορες εγκαταστάσεις όπως ηλιακούς, κλιματιστικά κ.λ.π όπου είναι δύσκολο να μετακινηθούν. Πρέπει να αποφεύγονται λύσεις όπως ακρυλικές βαφές ή ψυχρή άσφαλτος που έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής.

Υψηλή Ποιότητα Στεγανοποίησης Τατάτσας

Ισχυρή στεγανοποίηση υψηλής ποιότητας και αντοχής έχει ασφαλώς ένα μεγαλύτερο κόστος κατά την κατασκευή, αλλά έχει το πλεονέκτημα της εξασφάλισης της πλήρους στεγανοποίησης για μεγάλο χρονικό διάστημα και της εξοικονόμησης χρημάτων από συμπληρωματικές επεμβάσεις στεγανοποιήσεων, καταστροφές σοβάδων και χρωματισμών της οροφής κάτω από την ταράτσα, της μεγάλης εξοικονόμησης ενέργειας για όλο το κτίριο και στην περίπτωση πολυκατοικιών της διαρκούς διενέξεως μεταξύ ιδιοκτητών τελευταίου ορόφου και των υπόλοιπων ορόφων.

Τι πρέπει να Προσέξουμε στη Στεγανοποίηση Ταράτσας

Η εφαρμογή στεγανοποίησης λόγω των σημαντικών λεπτομερειών που πρέπει να ακολουθηθούν για την σωστή αντιμετώπισή της, απαιτεί ανάλογα με τη χρήση και γενικότερα λόγω δυσμενών συνθηκών, υψηλής ποιότητας υλικά και κυρίως έμπειρους τεχνίτες με ισχυρή εγγυητική κάλυψη.

Αν δεν μπορείτε – λόγω οικονομικών δεδομένων – να κάνετε τη μόνωση της ταράτσας σας όπως πρέπει, τουλάχιστον αποφύγετε τις παρακάτω παγίδες – λάθη.

  • Να προχωράτε σε στεγανοποίηση της ταράτσας σας, ενώ αυτή χρειάζεται θερμομόνωση.
  • Προσέξτε καλά τα συμπτώματα.
  • Να προχωράτε σε εμβαλωματικές λύσεις. Οι πρόχειρες/προσωρινές λύσεις κοστίζουν πολύ περισσότερο από τις μόνιμες/οριστικές και το κόστος αυτό δεν είναι μόνο οικονομικής φύσης.
  • Να προχωράτε σε αποσπασματικές/τμηματικές λύσεις. Αν μένετε στον τελευταίο όροφο, δεν σώζεστε αν στεγανοποιήσετε το τμήμα της ταράτσας που σας αναλογεί. Το νερό ακολουθεί περίεργες και απρόβλεπτες διαδρομές.
  • Να επιλέγετε λύσεις στεγανοποίησης/μόνωσης με βασικό κριτήριο την τιμή. Είναι ο σίγουρος δρόμος προς την καταστροφή. Να συγκρίνετε τις πιθανές λύσεις βάσει του λόγου ποιότητα/κόστος.
  • Να προχωράτε στις εργασίες στεγανοποίησης χωρίς πρώτα να διορθώνετε τα προβλήματα που έχουν να κάνουν σχέση με την ομαλή απορροή των νερών.
Μονώσεις Ταρατσών © 2017 All Rights Reserved.Web Design